torsdag 18 mars 2010

Kurt, en lågtysk form av Konrad

Egentligen skall man ju vara ödmjuk inför saker man inte har 100.....eller i alla fall 75% insyn i men....

Det är inte okänt att jag jobbar inom småhusbranschen och dessutom hos en av Sveriges absolut största aktörer. Detta innebär givetvis att jag på onsdagkvällarna sitter bänkad framför TV 4 och deras "Fuskbyggarna". Igår var det ett reportage om Sveriges och Smålands mest kända småhusprofil Kurt Wrigfors(möjligt att Johan Hansen nu under Itturs kris kvalat in i samma liga).

Nåja, det finns två saker som är värda att nämna i sammanhanget:

1. Programmet är uselt, de förklarar inte något kring de juridiska åtagandena som avtalats, vilket är högst väsentligt om man ska ha en chans att dömma (oavsett kunskap på området). Ingen kan förneka att byggarna i princip är banditer och desperados men huvudspåret i programmet verkar tyvärr vara att spela på känslor och att zooma in gråtande kärringar snarare än att lägga fram fakta.

2. Wrigfors har väl antagligen inte satt sin sista potatis i och med detta. Frågan är bara hur länge hans barn, fru etc orkar. Enligt rykten i småhusbranschen har Kurts barn bytt efternamn till något mindre iögonfallande typ Hitler (citat H).

Titta gärna på svinet när han talar ut:

http://www.tv4play.se/hem_och_fritid/fuskbyggarna?videoId=1.1557902

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar